Monday, August 13, 2007

dag 8 vakantievee fitness


Een serieus ingerichte fitnessruimte heeft dit hotel, dat stond ook te lezen in de brochure. Gezien de ruimte en de apparaten dat het hotel geïnvesteerd heeft moet dat voor veel mensen toch een bepaalde aantrekkingskracht hebben. İk vraag me enkel af waarom het er dan altijd zo verlaten bijligt.

Fitness is mijn ding niet zo en zeker niet zonder professionele begeleiding. İk trek wel mijn dagelijkse baantjes in het zwembad. Wat ik ook twee keer per dag doe is waterpolo. Eigenlijk is waterpolo een onjuiste benaming voor iets wat zich het best laat omschrijven als waterrugby.

Over het algemeen bestaan de teams uit een wisselend aantal mannen en vrouwen, afhankelijk van de animo. De basisspelregel is dat er geen regels zijn behalve dan die van fair-play. Eigenlijk is het stoeien voor volwassenen in het water. Het komt erop neer dat je je tegenstander niet aan de bal laat komen of houden die daarvoor niet eens in het bezit van de bal moet zijn. Sterker zelfs, het feit dat het een tegenspeler betreft is al voldoende om hem of haar enkele malen proberen onder te duwen. Behalve dat je daarmee bezig bent moet je ondertussen ook als team proberen de bal in het goal van de tegenstanders te krijgen. De punten over en weer worden niet echt geteld, het is enkel voor het plezier.

Tot vandaag…

Vandaag deed een man mee met een lichaam wat het midden hield tussen dat van een actieve triatleet en zwaargewicht bokser. Zo’n 1.90 meter, absoluut atletisch, geheel geschoren bovenlichaam en hoofd, spieren als staalkabels en ziekelijk fanatiek.

Jammer genoeg zat ik niet in zijn team en al na minder dan een kwartiertje spelen had ik zijn elleboog al in mijn oog. Eerst dacht ik nog aan een ongelukje maar speelde toch een stuk bedachtzamer nadat ik een poging van hem had voorkomen waarbij hij probeerde mijn duim om te draaien. Een van mijn medespelers kreeg een elleboog op zijn adamsappel terwijl een andere onaangenaam verrast was doordat de hulk poogde het hoofd van de man’s romp te scheiden.

Tot opluchting van beide teams besloot de hulk dat wij maar een stelletje watjes waren en stopte hij er gelukkig mee toen er nog wat mensen heel en in het spel waren. We hebben daarna nog ruim een uur gespeeld en nog langer na-gebabbeld.

En nog maar 6 dagen te gaan.

Klik hier voor het verslag van de volgende dag.