Saturday, August 18, 2007

dag 13 vakantievee vodka


We zitten in een hotel met een zogenaamde all-in formule. Dat wil zeggen dat behalve de drie dagelijkse voedersessies je ook de hele dag door zoveel mag drinken als je wilt zonder daarvoor extra te hoeven betalen, alcoholische dranken inbegrepen.

Het zal haast wel onvermijdelijk zijn dat dit soort vakantieformules een meute potentiele AAA-gangers aantrekt die zo het abjecte met het aangename wensen te combineren; zo ook Heinrich.

Heinrich melde zich bij het openen van de bar om 10 uur ‘s ochtends en begon vrij gedisciplineerd wodka te hijsen. Zo’n 9 uur en drie liter wodka later zeeg Heinrich in de lobby neer op de plaats die hij kort daarvoor met een vrij krachtige straal braaksel gemarkeerd had.

Een ambulance kwam al snel voorrijden om Heinrich naar het ziekenhuis te brengen om hem daar uit zijn delerium te halen.

Wat schetste onze verbazing toen Heinrich zo’n drie uur later, enigzins glazig uit zijn ogen kijkend nog steeds in zijn zurige aangekoekte kleding, niet al te onvast de lobby weer kwam ingestommeld. Hij zette koers richting bar en bestelde daar… een wodka. De barkeeper weigerde dit en vertelde Heinrich dat het hem door de hotelmanager verboden was om Heinrich nog alcohol te schenken.

‘Oh’, zei Heinrich, ‘doe dan maar een biertje’.

En nog maar één hele dag te gaan.Klik hier voor het verslag van de volgende dag.No comments: