Saturday, August 11, 2007

dag 6 vakantievee verkopersGisteravond met het hele gezin naar het dorp gewandeld en door praktisch iedere winkelier aangehouden of we iets van zijn waren wilden kopen; echt de beste vervalsingen mét certifcaat van echtheid, gegarandeerd goede kwaliteit met jaren garantie en aan een speciale prijs omdat hij iemand van bij ons in de buurt kent.

´Papa, mag ik dat hebben?` ´Papa, wil je dat voor me kopen?` ´Papa, kijk eens?` ´Papa, dat heb ik écht nodig!` ... en de getrainde vakantieveeverkopers houden papa en zijn spontaan accuut behoeftige nakomelingen nauwkeurig in de gaten. ´Here chef!` ´Chef!` ´Chef!` ´Not expensive chef!` ´Nicht teuer!` ´Ah, Holland? Kaaikuk, kaaikuh und niet kopuh! Ha ha ha! Come here chef, normal price €50` ...en dan met een gezicht als de vermoorde onschuld op een fluistertoon: ´for you chef only €40!`

Uiteindelijk koop je het absoluut onnodige object van kindslief verlangen voor maar €8 in de wetenschap dat eenmaal thuis gekomen het binnen de korste keren aan de retourboer wordt meegegeven.

En nog maar 8 dagen te gaan.

Klik hier voor het verslag van de volgende dag.No comments: